Plastbärkassar, plastpåsar, plasttuber, refillpaket, plastfolie, innerpåsar till exempel i müslipaket, flaskor, burkar, små dunkar och hinkar (sylt), chipspåsar, frigolit.
Pasta- och flingpaket, dryckeskartonger, sockerpåsar, säckar, pappersbärkassar, wellpapplådor.
Dagstidningar, veckotidningar, tidskrifter, kataloger, reklamblad, broschyrer, skrivarpapper, ritpapper och pocketböcker.
Konservburkar, sprayburkar, tuber, kapsyler, lock, målarburkar - tömda och torra.
I miljörummet finns det möjlighet att sortera mindre elavfall i den röda delen. Här finns det sortering för batteri, glödlampor och sen ett lite kärl för mindre elavfall.
I miljörummets bruna del kan du kasta ditt matavfall. Matavfall kan vara: Skal och rester av grönsaker och frukt, Rester av kött, fisk och skaldjur, Pasta, ris, Rester av bröd, äggskal, Teblad, kaffesump. Filter och tepåsar kan också läggas i matavfallet så väl som mindre mängd ofärgat hushållspapper. Läs mer om matavfall.
Grovavfall kan vara: Mindre möbler, Trälådor, Leksaker, Porslin/keramik, Dricksglas, Blomkrukor, Planglas, Textilier, Böcker & pärmar. Tänk på att om det inte får plats i kärlet så får det inte plats i miljörummet. Läs mer om grovavfall.
Flaskor och burkar. Färgade och ofärgade glasförpackningar sorteras var för sig.
Skruvkorkar av metall ska inte sitta kvar på flaskorna, men ringen som är kvar efter korken kan dock sitta kvar. Flaskhalsarna avskiljs, och metallringarna återvinns separat.
Ifall du behöver slänga större avfall eller farligt avfall som inte får plats i föreningenssoprum är de närmsta återvinningscentralerna vid
För läkemedel och annat medicinskt avfall
Läkemedel, mediciner och kanyler lämnas kostnadsfritt på alla apotek.
Copy Rights © 2021